keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Tomaattien kuulumisetKaikessa hiljaisuudessa harson alla on tapahtunut kasvun ihme: osa tomaateista lähentelee puolta metriä! Pisimmät kaverit päätyivät lopullisiin astioihin. Nämä 12 l raksaämpärit ovat palvelleet jo muutaman vuoden. Joka vuosi päätän hankkia kasvusäkkejä, vaan nuukuus iskee aina kriittisellä hetkellä. Tällä kertaa istutustaktiikkana oli laittaa vajaa puolet hiekkaa pohjalle ja puutarhamultaa päälle. 

Tämä vuosi on erikoistomaattien, mutta minulla on sama teema jatkunut monta vuotta. Miksi ihmeessä kasvattaisin kotona sellaista, mitä saa kaupan laarista ostaa? Tänä vuonna tilasin kaikki siemenet Seemnemaailmasta Virosta. Pelkästään tomaattilajikkeita oli tarjolla satoja, loppukeväästä kymmeniä! Hintataso vähintään kohtuullinen, toimitus nopea, itivät myös erinomaisesti. Kymmenkunta erilaista löytyy meiltä mm. 'Black Elephant', 'Schkoladny', 'Cardinal Mazarini'. 

Kesäkurpitsan kylvöt jäivät viime tippaan, katsotaan mitä syntyy. Ovat tuossa etualalla. Kylvin samalla loput kosmoskukan siemenistä. 

Herneet olivat itäneet. Niitä ihmettelimme tänään samalla kun kylvimme neidille oman kesäkukkapenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti