maanantai 5. toukokuuta 2014

Askareita kevätillassa


Viileä kevätilta. Kasvihuoneen reunusta uusittu hiljalleen. Viitisen vuotta on tämä huone palvellut ja sen kunniaksi hieman kasvojen kohotusta. Ikkunapuitteet maalasin pari viikkoa sitten ja reunahommaa siinä sivussa pätkä kerrallaan. Vanhoja kiviä nostellessa paljastui ikävä yllätys; lehtokotiloiden kuoria ja munia pilvin pimein. Minkäänlaiset myrkyt eivät tule kysymykseen. Onneksi pihapiirissä riittää visertäjää jos jonkinlaista, veikkaan että rastaille ainakin kelpaa. Ja siileille. Ja tarjoan niille ruoaksi pienen vuohenputkipöheikön nokkosella ryyditettynä.

Sisälattian kunnostus jäänee ensi kevääseen, mutta tuo ovi on kyllä pakko maalata. Vanhoja tiiliä löytyy sieltä täältä tonttia, edelliset asukkaat ovat tykänneet värkätä niistä grillejä ainakin kolmeen paikkaan. Jatkan mahdollisesti tuon kynnyksen pieneksi poluksi.

Piti vähän sipistellä välillä ja laitoin pari orvokkia. Kuten kuvasta näkyy, meillä asuu luova pieni ihminen. Osa kivistä on saanut mahtavat värit. Ruotsinlippu -kivi on kaiketi miehen taiteilema...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti