tiistai 20. toukokuuta 2014

Nämä tulppaanit jaksoivat vielä terhakkaasti nousta maan uumenista ja ilahduttaa katsojaansa. Sain tämän joukon Hollannin tuliaisina pari vuotta sitten. Laadukkaita leidejä, en ole sen kummemmin hoidellut kuin varret katkaissut kukinnan jälkeen. 
Tontilta löytyy melkoisia kivenlohkareita, jotka ovat aikojen saatossa saaneet sammalta ja muuta kasvustoa ylleen. Tänään pihalla käyskennellessä huomasin, että kalliokielot (Polygonatum odoratum) ovat kohta kukassa. Kuvassa myös maksaruohoa, olisikohan kaukasianmaksaruoho? Villiintyneitä kasveja täältä löytyy enemmänkin mitä nuo kuvailutekstini esimerkit. Olen havainnoinut vuosien varrella lukuisia maksaruohoja, sammalleimua, harjaneilikoita (niittyosa loppukesästä liekehtien), tiikerililjan, juhannusruusun, lehtoakileijaa, raparperia, tuoksuvatukkaa, suikeroalpia, karviaisen. Keltakurjenmiekka rannassa lienee luonnonvarainen.


Tämän päivän hommat olivat simppelit: kaivoin alat aiemmin kuvatuille mustaherukoille ja tuikkasin pistokkaat maahan. Mies ajeli ensimmäistä kertaa nurmikon tänä kesänä ja minä huolehdin ruohosilpun perennapenkkiin katteeksi. Ei vaan kottikärryllinen tahtonut riittää alkuunkaan, seuraavaa kertaa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti