maanantai 28. syyskuuta 2015

Piti istuttaa sipuleita...


...mutta, mutta. Puoli päivää aikaa rakkaan harrastuksen parissa. Ja kukkapenkki kyykkäilyksi aika meni ihan tarkalleen. Kaikkihan lähti, kuten yleensä, pihakierroksesta. Pieni ihme kukassa pihan paraatipaikalla: tarhajouluruusu näyttää viihtyvän erinomaisesti. 
Ja ajatuksen virta jatkuu...'ehkä kupponen kahvia. Tepastelenpas kasvihuoneelle. Jaa, onpas vielä paljon vihreitä tomaatteja. Autetaan kypsymisessä poistamalla lehdet ja katkomalla latvat. Tulipa paljon tavaraa kompostiin. Kurkataanpas samalla pressun alle. Vitsit miten hyvää multaa on kesän mittaan syntynyt. Kyllä tämä kolmilokeroinen kompostitehdas on sitten hyvä, ja muutamasta kuormalavasta kyhätty. Siirrän osan toiseen lokeroon ja osan vien kukkapenkkiin, kun on kuitenkin niin hyväksi mullaksi maatunut. Ensi kesänä en ehkä tarvitse enää ostomultaa lainkaan!'
'Tää kivikkopenkki kyllä vaatii kunnon syyshuollon samalla. Nyt taidan tehdä samalla tuon toisen pään, kun jotenkin se loppuu kesken. Ja nyt viimeistään hävitän vuohenkellon. On se kyllä paha leviämään, viisainta ottaa ronskisti kasvualustaa vaihtoon. Helminukkajäkkäräkin on levinnyt vähän luvattoman paljon. Sitä siirränkin tuumauspenkin lähelle. Tulee hyvä - ja miten paljon tilaa taas uusille ihanuuksille''Nyt taidan kokeilla sitä hellanluukkujuttua tuohon kivikon reunaan. Tökkään pari pintaan noussutta kasvitieteellisen tulppaanin sipulia ylempään luukkuun. Tuo sammaloitunut karahka näyttäis hyvältä mun silmiin, laitan sen myös. Ai niin ja tuolta siirrän betoniputken palan ja tuolta metän reunasta tuon ruostuneen vanteen. Niihin voi laittaa ulkotulia syyspimeillä, kunhan vain sahaan tuon aina tiellä olevan pihlajan oksan edestä. Ketoneilikkaa tuohon ja sammalleimua tuohon. Varsinainen romula - no kauneus on katsojan silmässä.'Siinähän se sunnuntai meni - ja kaikki sipulit pusseissa edelleen.

Kaaospunontaa kanukan ja pajunoksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti