lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ruususen unia ja kesätunnelmia

Koristetarhurilla pitää sen verran kiirettä, ettei tahdo ennättää postailemaan. Tässäpä lävähtää sitten pieni satsi kuvia pihasta just nyt.

Alkukesä on ollut ihanteellinen; sadetta on piisannut ja toisin kuin viime kesänä, kukat jaksavat kukkia viileissä oloissa kauemmin ja kauniimmin.

Keväällä hankittu Rhodendron atsalea 'Ruususen uni' näyttää luonnollisesti vielä muuten säälittävältä, mutta muutaman herttaisen kukan se on jaksanut tehdä heti ensimmäisenä kesänä. Atsalea uinailee rusokirsikan "varjossa" (niin iso varjo kuin nyt parimetrinen harvaoksainen puunalku kykenee suomaan). Jonkun metrin päässä sijaitsevat Rhodot 'Mikkeli' ovat puolestaan keskittyneet lehtien kasvatukseen tänä kesänä pari vaatimatonta kukkaa tehden.
Kivikossa nuppujaan aukoo oranssikeltano (Pilosella aurantiaca), parin vuoden takainen siirrokas ystävän vanhasta pihasta. Taustalla ohotanmarunaa ja helminukkajäkkärää.

 


Salakavalasti kivikkoon oli ilmestynyt myös tällainen karkulainen. No puolisalaa - kyllähän olen huomannut tyypin jo aikaa sitten. Vaikka minulla on "ongelma" keltaisten kukkien suhteen, niin en raaski tätä vekkulia hävittää. Kuvan keskiössä löytö puutarhamyymälästä, komeamaksaruoho (Sedum 'Frosted Mom').Karvainen kukkaystäväni nyppykurjenpolvi (Geranium renardii) seuranaan tarhakeijunkukka (Heuchera).Ukkolaukoista (Allium hollandicum) tykkään kovasti ja viime syksynä laitoin etupihan puolelle parikymmentä sipulia. Nyt kun kuunliljat ja jaloangervot luovat sisäänkäynnin reunoille vain vihreän lehtimassan, nämä pampulat joukossa piristävät kovasti. Ja mehiläiset tykkäävät myös!Isoinkarvillea (Incarvillea delavayi) odotuttaa näemmä itseään, mutta sieltä se jälleen tupsahti. Ilokseni huomasin myös loistoinkarvillean selviytyneen, kukkii vähän myöhemmin.Paratiisililja (Paradisea liliastrum). Voi mikä ihana kaunotar, kotoisin äidin tarhasta, muuttanut meille viime kesänä. Muuttokaverina tähtiputki - erotettakoon ne joskus.Viikon päästä siintävälle lomalle on pikkuisen puuhaa myös...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti