keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tummaa kauneutta

Jostain syystä tummat kasvit kiehtovat; erityisesti tumman ja vaalean yhdistelmät. Tänään kaivelin kuunliljojen varjoon jääneet kirjavalehtiset syysleimut ja istutin ne purppurakeijunkukkien viereen, hyvännäköinen pari. Kuvissa muutama tumma kaunotar puutarhasta. Akileija 'W. Guinness' (taas kuvattuna) on kasvattanut tuuhean kukkakruunun.

Kurjenmiekka, jonka nimeä en tiedä (äidin aarteistosta joskus meille kiikuttamani). Kyseinen kurjenmiekka on jokin kääpiölajike, kasvaa noin 30 cm korkeaksi. Pirteän vihreät lehdet. Melkein hypähdin ilosta ilmaan pari päivää sitten, kun huomasin tämän kesän kukinnan alkaneen. Ja hups, voikukan lehtihän se siellä on linssiluteena :). Meillä saa jokunen rikkaruoho elellä aikansa (kunhan ei ole karhunköynnös).

Viime kesänä pihaamme muuttaneet purppuraheisiangervot (Physocarpus opulifolius 'Diabolo') ovat lähteneet mukavasti kasvuun ja toinen jaksaa jo kukkia. Harmaalehtisten kivikkokasvien kanssa syntyy hyvä kontrasti. Täytyypä muistaa kuvata. Ja kappas muurahaista, joka poseeraa kukassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti