maanantai 30. kesäkuuta 2014

Sataa sataa ropisee


Sateinen ja kolea kesä jatkuu. Puutarhamyymälässä sai käyskennellä viikonloppuna kaikessa rauhassa, ilmeisesti normaalien ihmisten into on jo laantumaan päin :). Maltilliset hankinnat kuvassa alla: keltajapaninangervot (Spiraea japonica 'Firelight' ja ' Golden princess'). Keltainen on pääsääntöisesti "pannassa" puutarhassa, mutta jokin näissä pirtsakoissa pensaissa viehätti. Kuva ei tee oikeutta pinkin ja keltaisen yhdistelmälle. Pääsivät kivikkotarhan kuolleeseen nurkkaan rikkomaan harmaan, mustan, pinkin ja valkoisen harmoniaa.
Tässä tämä yhdistelmä, josta postailin jokunen päivä sitten: purppurakeijunkukkia taustalla ja ihana uusi syysleimu 'Creme de menthe' etualalla. Tekee pinkit kukat sitten aikanaan.
Sähäkät ketoneilikat (Dianthus deltoides) joutuvat antamaan periksi sateelle ja availemaan vastentahtoisesti kukkiaan.
Hyvästi kasvihuoneen hellivä lämpö! Kesäkurpitsat ovat värjötelleet kaksi päivää ulkosalla, sillä viikonloppuna sain vihdoin istutettua ne lopullisesti. Hyvin ovat pärjäilleet. Ensimmäistä kertaa muuten kesäkurpitsaa kasvattelen, saa nähdä kuinka onnistuu. Taustalla kaivonrenkaassa koristekrassia ja hernettä. 
Mielessä kypsyy ajatus betonivaluista, mitähän kivaa keksisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti