sunnuntai 3. elokuuta 2014


En malttanut odottaa pidempään: alla ihanat syysleimut. Tänään olin loppuillasta pitkästä aikaa puutarhan kimpussa. Heinäkuussa mieli jotenkin lamaantuu, ehkä aivot tarvitsevat välillä lomaa myös rakkaasta harrastuksesta. Rikkaruohot ovat päässeet paikoin riehaantumaan, kitkin niitä hikihatussa. Samalla mielessä olivat jo uudet ajatukset: parin perennapenkin laajennusvalmistelut ensi kevättä varten, siementaimien siirrot laajennuksiin, kasvilaatikoiden suunnittelu ynnä muuta. Välittämättä kuunkierrosta naksuttelin taustalla näkyvän unkarinsyreenin alaoksia huoletta saadakseni kulkuväylää helppokulkuisemmaksi. Terassin pielessä kasvavaa alppikärhöä uudistin myös. Siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus samalla, kun vihdoin laitoimme kunnollisen köynnösritilän jota myöten se saa kasvaa vaikka parvekkeelle saakka.
Kivikkotarhan taustakasvina viihtyy vihdoin sinipiikkiputki (Eryngium planum). Pari vuotta se jaksoi mököttää siirtonsa seurauksena, mutta nyt näyttää jo varsin kivalta. On pörriäisten suosikki, kuten kuvasta näkyy. Nyt hyönteisillä on melkoinen hyörinä käynnissä. Sudenkorennot risteilevät sankoin joukoin metsästämässä pikkusyötävää ja mikä mahtavinta, mehiläiset ovat ilmaantuneet jostain. Perhosten vuosi sen sijaan näyttää olevan surkeahko.


2 kommenttia:

  1. Sinipiikkiputki alkaa sinunkin kuvasi myötä houkutella minua lisää, mielessä se on käynyt jo aiemminkin. Ja muuten sinä taisit kehua Geranium Orionia - no sitä sieppasin lähi-Prisman puutarhaosastolta mukaani eilen, kun muistin kehut.

    Itse olen myös ihmetellyt perhosten vähyyttä mutta nyt viimeisen viikon aikana olen bongaillut niitä enemmän :)

    VastaaPoista
  2. Orionista saa pitkäikäisen ja kiitollisen kukkijan eikä leviä. Täytyisi keksiä sinipiikkiputkelle jokin kiva vieruskasvi, nyt töröttää vähän hassusti matalien kivikkokasvien joukossa.

    VastaaPoista