tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kukkamaan kuulumiset


Muutaman päivän kesäreissun aikana puutarhassa oli tapahtunut kaikenlaista.

Pioni 'Festiva maxima' oli avautunut. Jännään tänä vuonna sitä, avaako se toisenkin kukan vai käykö kuten kaikille muille nupuille, jotka ovat näivettyneet kesken kaiken.Vieressä etelänruusuruohon ja lehtosinilatvan kukintoja.



Keväällä juurivesoja repiessäni suunnittelin näiden hävittämistä! Suviruusu 'Poppius' ja hansaruusu kukkivat kilpaa. Taustalla punalehtiruusu saa aikaan ihanan trion ja niinpä hävittämisjutut tuntuvat nyt täysin hulluilta. Kirvoja on tänä kesänä ollut todella vähän. 



Ehdin nappaamaan kuvan partakellosta (Campanula barbata). Tämä pieni kello on sinnitellyt sitkeästi kukkamaalla jo viitisen vuotta.



Lomareissun tuliaiset Porista Paratiisin taimitarhalta: rusotuomipihlaja 'Härkätien herkku', loistokärhö 'Nina', muutama päivänhattu ja pari maksaruohoa ja kurjenmiekkaa. Kaikkein arvokkain lepäilee muovipussissa: pala pionia miehen mummon kukkapenkistä. Ihan pieni epäilys on, että jakopala saattaa olla liian pieni. 



Harjaneilikat (Dianthus barbatus) availevat nuppujaan vähitellen. Tämä jaloangervojen mukana metsän laitaan kulkeutunut salamatkustaja on todellisuudessa lähes musta, vanhassa niityssä väriskaalaa riittää puhtaan valkoisesta punaisen eri sävyihin.



Hävittämisestä puheenollen: olen päättänyt luopua lumipalloheisistä (2). Heisinälvikäs on vuosi toisensa jälkeen aiheuttanut aina vain pahempaa jälkeä. Pensaat ovat täysin kaluttuja, kituliaita ja huonon näköisiä. Koska myrkkyjä en käytä eikä luontokaan näytä auttavan, on parempi luovuttaa. Moottorisaha puhukoon lähipäivinä. Tilalle suunnittelen koristeomenapuuta, mahdollisesti 'Royalty'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti